Introductory Video

New FlashPLEASE CLICK ATLEAST 3 ADVERTISEMENTS

Blogger templates

Quiz Based on Oscar Award 2018

Q1. The Annual Academy Awards (also known as Oscar Awards) were held recently in Los Angeles, the USA. This was the ___________ edition of awards ceremony.
(a) 85th
(b) 87th
(c) 90th
(d) 93rd
(e) 95th
S1. Ans.(c)
Sol. The 90th Annual Academy Awards (also known as Oscar Awards) were held at the Dolby Theatre in Los Angeles, the USA.
Q2. Who was the host of Oscar Awards ceremony 2018?
(a) Billy Crystal
(b) Jimmy Kimmel
(c) Gary Oldman
(d) Jon Stewart
(e) Steve Martine
S2. Ans.(b)
Sol. Jimmy Kimmel hosted the ceremony for the second year in a row. He has become the first host since Billy Crystal to do so.
Q3. In the Oscar Awards 2018, name the picture that has won the top prize in the category of the Best Picture.
(a) Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
(b) The Lion Heart
(c) Call Me By Your Name
(d) The Shape Of Water
(e) Blade Runner
S3. Ans.(d)
Sol. In the Oscar Awards 2018, 'The Shape Of Water' won the top prize in the category of the Best Picture.
Q4. In the Oscar Awards 2018, Best Actress award was given to ______________ for her role in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.
(a) Meryl Streep
(b) Jennifer Lawrence
(c) Frances McDormand
(d) Nicole Kidman
(e) Natalie Portman
S4. Ans.(c)
Sol. In the Oscar Awards 2018, Best Actress award was given to Frances McDormand for her role in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Q5. In the Oscar Awards 2018, Best Actor award was given to Gary Oldman for his role in ___________.
(a) Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
(b) Darkest Hour
(c) The Shape of Water
(d) Dunkirk
(e) Lady Bird
S5. Ans.(b)
Sol. In the Oscar Awards 2018, Best Actor award was given to Gary Oldman for his role in 'Darkest Hour'.
Q6. The Academy Awards are a set of 24 awards given annually by the AMPAS. It stands for ___________________.
(a) Academy of Motion Picture Arts and Sciences
(b) Annual Memorenda of Picture Arts and Sciences
(c) Annual Memoire of Picture Arts and Sciences
(d) Academy of Meaningful Picture Arts and Sciences
(e) None of the given options is true
S6. Ans.(a)
Sol. The Academy Awards are a set of 24 awards given annually by the Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS).
Q7. In the Oscar Awards 2018, __________ won in the category of the Best Animated Feature Film.
(a) Icarus
(b) Coco
(c) Get Out
(d) The Silent Child
(e) Phantom Thread
S7. Ans.(b)
Sol. In the Oscar Awards 2018, 'Coco' won in the category of the Best Animated Feature Film.
Q8. In Oscar 2018, name the winner who has become the oldest person to win an Oscar with his award win for best-adapted screenplay for the film 'Call Me By Your Name'.
(a) Emil Jannings
(b) Warner Baxter
(c) George Arliss
(d) James Ivory
(e) Lionel Barrymore

S8. Ans.(d)
Sol. In Oscar 2018, James Ivory became the oldest person to win an Oscar with his award win for best-adapted screenplay for the film 'Call Me By Your Name'.

Q9. The first-ever Academy Awards were held in ________.
(a) 1915
(b) 1929
(c) 1934
(d) 1943
(e) 1912
S9. Ans.(b)
Sol. The first-ever Academy Awards, which took place in 1929, lasted only 15 minutes.
Q10. In the Oscar Awards 2018, the Best Foreign Language Film was awarded to 'A Fantastic Woman'. It is from which country?
(a) France
(b) Canada
(c) Mexico
(d) Hungary
(e) Chile
S10. Ans.(e)
Sol. In the Oscar Awards 2018, the Best Foreign Language Film was awarded to 'A Fantastic Woman'. It is from  Chile.
Q11. Name the youngest person in the history of Oscars who won an award for the Best Supporting Actress for film 'Paper Moon'.
(a) Jodie Foster
(b) Angelina Jolie
(c) Anna Paquin
(d) Tatum O'Neal
(e) Haley Joel Osment
S11. Ans.(d)
Sol. Tatum Beatrice O'Neal became the youngest person to win an Oscar at the age of 10 in 1974. She won the Oscar for Best Supporting Actress for the 1973 film Paper Moon.
Q12. Name the world's first hand-painted feature film that has been nominated in the 'Animated Feature Film' category at Oscars 2018.
(a) Loving Vincent
(b) The Night Watch
(c) The Persistence of Memory
(d) Sistine Chapel ceiling
(e) Arnolfini Portrait
S12. Ans.(a)
Sol. 'Loving Vincent', the world's first hand-painted feature film, has been nominated in the 'Animated Feature Film' category at Oscars 2018.
Q13. Name the first Indian to receive an Oscar award for the Best Costume Design award at the 55th Annual Academy in 1983.
(a) Mehboob Khan
(b) Bhanu Athaiya
(c) Ismail Merchant
(d) Satyajit Ray
(e) Ashvin Kumar
S13. Ans.(b)
Sol. Costume designer Bhanu Athaiya became the first Indian to get an Oscar when she received the Best Costume Design award at the 55th Annual Academy Awards in 1983. She shared the award with British costume designer John Mollo for their work in the film 'Gandhi'.
Q14. Which among the following was the first Indian film to be nominated for the Best Foreign Language Film category at the Oscars?
(a) Lagaan
(b) Black
(c) Mother India
(d) Gandhi
(e) Courtroom

S14. Ans.(c)
Sol. The 1957 film 'Mother India' was the first Indian film to be nominated for the Best Foreign Language Film category at the Oscars.
Q15. Who is the Director of the Oscar-winning movie 'The Shape Of Water'.
(a) Clint Eastwood
(b) Martin Scorsese
(c) Christopher Nolan
(d) Gary Oldman
(e) Guillermo del Toro

S15. Ans.(e)
Sol. Guillermo del Toro is the Director of the Oscar-winning movie The Shape Of Water. He was also awarded as Best Director for this movie.

Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment

Copyright © WWW.IBPS24.COM. All rights reserved. Template by ibps24