Get RRB GROUP D AND ALP STUDY METERIALS BOOKS PDF Click Here

MARCH Full Month CURRENT AFFAIRS QUIZ-2018|| DOWNLOAD PDF

MARCH Full Month CURRENT AFFAIRS QUIZ DOWNLOAD PDF-IBPS24.COM

1.Which Union Ministry has launched “Green Good Deeds” campaign?
(A) Ministry of Drinking Water and Sanitation
(B) Ministry of Environment, Forest and Climate Change
(C) Ministry of Health and Family Welfare
(D) Ministry of AYUSH
Answer: B
2.Who has been appointed as Group Chief Risk Officer by Punjab National Bank (PNB)?
(A) A K Pradhan
(B) Sunil Mehta
(C) Sanjiv Saran
(D) None of the above
Answer: A
3.Samina Baig, the first ————— woman to have climbed Mount Everest, was appointed as the national goodwill ambassador by the United Nations Development Programme (UNDP).
(A) Chinese
(B) Nepali
(C) Indian
(D) Pakistani
Answer: D
4.Which bank has appointed Sajeev Krishnan as a director?
(A) City Union Bank
(B) IndusInd Bank
(C) Dhanlaxmi Bank
(D) Kotak Mahindra Bank
Answer: C

5.Who has been named the next Ambassador of India to the Islamic Republic of Afghanistan?
(A) Gautam Mukhopadhaya
(B) Jyotindra Nath Dixit
(C) Rakesh Sood
(D) Vinay Kumar
Answer: D
6.Which country offered to recognise Taliban as a legitimate political group in order to end the over 16-year-long war?
(A) Syria
(B) Pakistan
(C) Afghanistan
(D) Iraq
Answer: C
7.India and Jordan have signed how many agreements following a bilateral meeting between Prime Minister Narendra Modi and King of Jordan Abdullah II Ibn Al Hussein?
(A) 12
(B) 10
(C) 8
(D) 11
Answer: A
8.International Olympic Committee has restored which country’s membership with immediate effect following its suspension from the Winter Olympics at Pyeongchang in South Korea?
(A) South Africa
(B) Russia
(C) Afghanistan
(D) Germany
Answer: B


9.Para-swimmer Prasanta Karmakar was suspended for how many years due to allegations of recording videos of female para-swimmers at the National Championships 2017 in Jaipur?
(A) 3 years
(B) 1 year
(C) 2 years
(D) 5 years
Answer: A
10.With how many names, India comes third in Hurun’s Global Rich List 2018?
(A) 120
(B) 131
(C) 571
(D) 82
Answer: B

11.Who is elected as Next Armenian President recently?
(A) Armen Sarkisian
(B) Andrew Jackson
(C) James Monroe
(D) John Quincy Adams
Answer: A
12.Who has been appointed as Director & Managing Director of HCL Infosystems?
(A) Premkumar Seshadri
(B) Rangarajan Raghavan
(C) Bimal Das
(D) Sutikshan Naithani
Answer: B
13.What is the Name of Vietnam President?
(A) Ho Chi Minh
(B) Ton Duc Thang
(C) Truong Chinh
(D) Tran Dai Quang
Answer: D
14.Which city 27th Sultan Azlan Shah Cup Hockey Tournament Begins?
(A) Malaysia
(B) Sweden
(C) Australia
(D) New york
Answer: A
15.Name the 1st Indian Woman to Win Gold medal In Asian Wrestling Championship?
(A) Sakshi Malik
(B) Vinesh Phogat
 (C) Kavita Devi
(D) Navjot Kaur
Answer: D

16.Which of the following players made his maiden ISSF World Cup appearance a memorable one by winning the gold medal in the 10m air pistol?
(A) Heena Sindhu
(B) Shahzar Rizvi
(C) Jeetu Rai
(D) Vijay Kumar
Answer: B


17.How many medals were won by Indian wrestlers at the Asian Wrestling Championship held at Kyrgyzstan?
(A) 8
(B) 9
(C) 15
(D) 11
Answer: A
18.Which actor has won lifetime achievement award in UK recently?
(A) Amitabh Bachchan
(B) Dharmender
(C) Shatrughan Sinha
(D) Govinda
Answer: C
19.How many pacts are signed between India and Vietnam?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5
Answer: B
20.Which country won IBSF Snooker Team World Cup?
(A) Pakistan
(B) India
(C) Australia
(D) Japan
Answer: B
21.Which country’s women participated in an all-female marathon, for the first time?
(A) Saudi Arabia
(B) Israel
(C) Bahrain
(D) Iran
Answer: A
22.99-year-old ______ broke the world record for the 100-104 age category in the 50m freestyle.
(A) Jaring Timmerman
(B) George Corones
(C) Mark Foster
(D) Diana Nyad
Answer: B
23.Name the chairman of the junior national selection committee, who resigned recently?
(A) Jagmohan Dalmiya
(B) Venkatesh Prasad
(C) Raj Singh Dungarpur
(D) S K Nair, N Subba Rao
Answer: B
24.Which committee has been constituted by the Union Government to study issues in Fintech space?
(A) Arun Jaitley committee
(B) Ajit Doval committee
(C) Subhash Chandra Garg committee
(D) Manohar Parrikar committee
Answer: C
25.Name the Indian city to launch India’s first helicopter taxi service?
(A) Hyderabad
(B) Bengaluru
(C) Kolkata
(D) Chennai
Answer: B
26.What is the rank of India on the Global Firepower (GFP) list 2017 for the top military powers of the world?
(A) 4th
(B) 3rd
(C) 2nd
(D) 5th
Answer: A
27.Nargis Rabadi, well known as Shammi aunty passed away at 89. She was a veteran _______.
(A) Writer
(B) Journalist
(C) Dancer
(D) Actress
Answer: D
28.Which South Asian nation has imposed a nation-wide emergency over escalating violence against a minority community?
(A) Myanmar
(B) Bangladesh
(C) Nepal
(D) Sri Lanka
Answer: A
29.Which country has become the first country in the world to recognize a cryptocurrency as legal tender?
(A) Marshall Islands
(B) Kiribati
(C) Nauru
(D) Tuvalu
Answer: A
30.Recently, European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) has approved the 69th membership of which country as 69th member?
(A) India
(B) Pakistan
(C) Nepal
(D) Myanmar
Answer: A
31.Neiphiu Rio has been appointed as the new Chief Minister of which state?
(A) Tripura
(B) Assam
(C) Meghalaya
(D) Nagaland
Answer: D
32.According to UNICEF child marriages have been declined to what percent in 2015-16 in India?
(A) 20 per cent
(B) 26 per cent
(C) 27 per cent
(D) 15 per cent
Answer: C
33.According to the recent Forbes Magazine list of billionaires 2018 who is the world’s richest man?
(A) Warren Buffet
(B) Bill Gates
(C) Jeff Bezos
(D) Mark Zuckerberg
Answer: C




34.Which station has been named as the first ‘all-women railway station’ in Andhra Pradesh?
(A) Nallapadu station
(B) Chandragiri station
(C) Dharmavaram station
(D) None of the above
Answer: B
35. Which island has created its virtual currency equaling USD?
(A) Neil Island
(B) Barren Island
(C) Munroe Island
(D) Marshall Island
Answer: D
36.Who among the following will be sworn-in as Meghalaya’s Chief Minister?
(A) Sarbananda Sonowal
(B) T.R. Zeliang
(C) Conrad Sangma
(D) Pema Khandu
Answer: C
37.Who has won the best actress award at the 90th Academy Awards 2018?
(A) Allison Janney
(B) Sally Hawkins
(C) Frances McDormand
(D) Saoirse Ronan
Answer: C
38.Which Indian chess master has clinched the 2018 Tal Memorial Rapid Chess tournament in Moscow?
(A) Tania Sachdev
(B) Koneru Humpy
(C) Parimarjan Negi
(D) Viswanathan Anand
Answer: D
39.Who is the author of the book titled ‘How to be a Human’, launched by Aamir Khan recently?
(A) Mira Nair
(B) Deepti Naval
(C) Manjeet Hirani
(D) Sunita Gowariker
Answer: C
40.Angela Merkel has been re-elected as Chancellor of Germany. This is her ______ term as leader of Europe’s most powerful economy.
(A) Second
(B) Sixth
(C) Third
(D) Fourth
Answer: D
41.The 29th edition of the annual International Yoga Festival (IYF) was organized in which state?
(A) Uttarakhand
(B) Tamil Nadu
(C) Gujarat
(D) Karnataka
Answer: A
42.________ from Pakistan’s Sindh province has become the 1st ever Hindu Dalit woman Senator.
(A) Neetu Kumari Batra
(B) Krishna Oberoi
(C) Krishna Kumari Kohli
(D) Snigdha Sharma
Answer: C


www.ibps24.com                                                               www.youtube/c/IBPSGUIDE2018
 (43.) Who becomes the first Indian to win 2018 Pritzker Prize?
(A) Rajiv Saini
(B) Balkrishna Vithaldas Doshi
(C) Chitra Vishwanath
(D) Shabnam Gupta
Answer: B
(44.) What is the UN Theme of “International Women’s Day” 2018?
(A) Investing in Women and Girls
(B) Equality for Women is Progress for All
(C) Planet 50-50 by 2030: Step It Up for Gender Equality
(D) Time is Now: Rural and urban activists transforming women’s lives
Answer: D
(45.) Who is the only Indian Billionaire in the under 40 league?
(A) Kunal Bahl
(B) Vijay Shekhar Sharma
(C) Bhavish Aggrawal
(D) Naveen Tewari
Answer: B
(46.) Name the Indian Airports which have been ranked as the world’s best airport in handling over 40 million passengers annually as per the Airports Council International (ACI) report?
(A) Cochin & Pune
(B) Hyderabad & Lucknow
(C) Bengaluru & Chennai
(D) Mumbai & Delhi
Answer: D
(47.) Who is the first woman from the field of law and justice conferred ‘Nari Shakti Puraskar 2017’ on women’s day?
(A) Gita Mittal
(B) Indu Malhotra
(C) R Banumathi
(D) Fathima Beevi
Answer: A

(48.) Muskan and Promila won gold at which event?
(A) ISSF World Cup
(B) Athletic Federation of India cup
(C) Azlan Shah Cup
(D) Archery Asia Cup
Answer: D
(49.) The new high jump record created by Tejaswin Shankar is ——————-.
(A) 2.28 m
(B) 2.25 m
(C) 2 m
(D) 3 m
Answer: A
(50.) What is the rank of India in the Mastercard Index of Women Entrepreneurs (MIWE) 2018?
(A) 52
(B) 46
(C) 49
(D) 35
Answer: A
www.ibps24.com                                                               www.youtube/c/IBPSGUIDE2018
(51.) Which among the following IT firms has been named as the world’s fastest growing IT services brand in 2018, according to the report of leading brand valuation firm, Brand Finance?
(A) Infosys
(B) Wipro
(C) HCL Technologies
(D) Tata Consultancy Services (TCS)
Answer: D
(52) Which Indian city has attained top spot in the global city wealth index 2018 among 314 global cities listed?
(A) Delhi
(B) Mumbai
(C) Chennai
(D) Bengaluru
Answer: B
(53) Which state CM has announced ‘Mukhyamantri Mahila Kosh’ scheme for Single Woman?
(A) Madhya Pradesh
(B) Haryana
(C) Uttar Pradesh
(D) Gujarat
Answer: A






www.ibps24.com                                                               www.youtube/c/IBPSGUIDE2018

(54) Pyare Lal Wadali, the famous sufi singer passed away. He belonged to which state?
(A) Odisha
(B) Punjab
(C) Rajasthan
(D) Uttar PradesH
Answer: B
(55) Name the President of France who was on a visit to India for strengthening the bilateral relation?
(A) Edouard Philippe
(B) Gerard Larcher
(C) Emmanuel Macron
(D) François de Rugy
Answer: C
(56) The book titled Fulfilling Bapu’s Dreams – Prime Minister Modi’s Tribute to Gandhiji was launched recently. The book is written and published by ____________.
(A) Cambridge University Press India
(B) Bluekraft Digital Foundation
(C) Foundation Publishing House
(D) National Book Trust of India      Answer: B
(57) Recently, Madhya Pradesh became the first Indian state to pass death penalty bill for rape of girls aged 12 or below. Which is the second state to do the same?
(A) Rajasthan
(B) Haryana
(C) Karnataka
(D) Maharashtra
Answer: A
www.ibps24.com                                                               www.youtube/c/IBPSGUIDE2018

(58) Who has been appointed as the first Indian brand ambassador of Uber?
(A) Salman Khan
(B) Shahrukh Khan
(C) Akshay Kumar
(D) Virat Kohli
Answer: D
(58) Who among the following has become the first women to be inducted as the India’s first direct-entry combat officer in the Indo-Tibetan Border Police?
(A) Nusrat
(B) Bhavya
(C) Prakriti
(D) Sukruti
Answer: C
(59) Queen Elizabeth has conferred which award to Srishti Bakshi?
(A) Business Award
(B) Peace Award
(C) BAFTA Award
(D) Commonwealth Point of Light Award
Answer: D
(60) Ayyasamy Dharun is from which athletic game?
(A) Hurdles
(B) Relay
(C) Long Jump
(D) Triple Jump
Answer: A

(61) Who among the following has been given the additional charge of the Civil Aviation Ministry after the resignation of Ashok Gajapati Raju?
(A) Piyush Goyal
(B) Nitin Gadkari
(C) Ravi Shankar Prasad
(D) Suresh Prabhu
Answer: D
(62) Which among the given teams has won the 27th Sultan Azlan Shah Cup?
(A) Malaysia
(B) England
(C) Australia
(D) New Zealand
Answer: C
(63) Miles-18 first ever multi nation naval exercise is held in which sea area?
(A) Indian Ocean
(B) Andaman Sea
(C) Bay of Bengal
(D) None of the above
Answer: B
(64) Which Government document has been made mandatory for availing more than Rs. 50 cr loan?
(A) Aadhar
(B) Passport
(C) Voter Card
(D) Birth Certificate
Answer: B
(65) First Conference of International Solar Alliance is held at ——–.
(A) Nairobi
(B) Paris
(C) Kolkata
(D) New Delhi
Answer: D
(66) _______ and Israeli had launched the so-called “Juniper Cobra 2018″ military drill.
(A) Japan
(B) US
(C) Russia
(D) France
Answer: B
(67) Winter Paralympics 2018 is taking place at __________.
(A) Seoul
(B) Busan
(C) Pyeongchang
(D) Daegu
Answer: C
(68) President Ram Nath Kovind will be the chief guest at the celebration commemorating the 50th year of the independence of ________.
(A) Seychelles
(B) Mauritius
(C) Madagascar
(D) Nauru
Answer: B
(69) Which country has amended it’s constitution to remove the two term limit for the presidency?
(A) Pakistan
(B) US
(C) China
(D) Myanmar
Answer: C
(70) Parag Agrawal, an alumnus of IIT-Bombay has been appointed as the Chief Technology Officer of which company?
(A) Flipkart
(B) Adobe
(C) Paytm
(D) Twitter
Answer: D


(71) Which country has launched hypersonic “Kinzhal” missile?
(A) Russia
(B) USA
(C) North Korea
(D) India
Answer: A
(72) ‘Tobacco product regulation: Building laboratory testing capacity’ guide was launched at?
(A) Global Healthcare Summits
(B) National Health Policy Conference
(C) World Conference on Tobacco or Health
(D) International Conference on Public Health 2018
Answer: C
(73) Name the Indian women wrestler to attain world number 2 ranking in the 65kg weight category rankings released by United World Wrestling.
(A) Sakshi Malik
(B) Navjot Kaur
(C) Bajrang Punia
(D) Sangeeta Phogat
Answer: B
(74) Based on the recent report of Global cyber security provider – Kaspersky Lab, what is the rank of India worldwide in the list of countries facing web-borne threats?
(A) 47th
(B) 25th
(C) 29th
(D) 33rd
Answer: D
(75) Name the country which has won the highest number of medal at the 2018 International Shooting Sport Federation (ISSF) World Cup in Mexico.
(A) Italy
(B) United States
(C) Australia
(D) India
Answer: D
(76) Nguyen Huong Giang, was crowned “Miss International Queen” in Thailand at one of the world’s top beauty pageants for transgender women, she is from which country?
(A) Vietnam
(B) Thailand
(C) Philippines
(D) Syria
Answer: A
(77) In which state PM Modi and French President inaugurated 75 MW solar plant?
(A) Himachal Pradesh
(B) Uttar Pradesh
(C) Haryana
(D) Punjab
Answer: B
(78) Which bank reduces charges on non-maintenance of minimum balance ?
(A) State Bank of India
(B) RBL Bank
(C) Axis Bank
(D) Federal Bank
Answer: A
(79) Which country announces USD 100 Ml LoC for Mauritius?
(A) Australia
(B) India
(C) Pakistan
(D) Japan
Answer: B
(80) Who among the following has been sworn in as the President of Nepal?
(A)Yuba Raj Khatiwada
(B) Bidya Devi Bhandari
(C) Gopal Man Shrestha
(D) Janardan Sharma
Answer: B
(81) Who has been appointed as the new President of Chile?
(A) Sebastian Pinera
(B) Michelle Bachelet
(C) Carlos Ibanez del Campo
(D) Felipe Larrain Bascunan
Answer: A
(82) India’s factory production grew in January to _____.
(A) 7.5%
(B) 7.1%
(C) 7.4%
(D) 7%
Answer: A
(83) Where was World Ocean Summit 2018 held?
(A) Cuba
(B) Mexico
(C) Argentina
(D) Brazil
Answer: B
(84) Who is the new chief of PIB?
(A) Neelam Kapoor
(B) Rajiv Gupta
(C) Sitanshu Kar
(D) J.K. Parida
Answer: C
(85) Which country is the largest supplier of arms to India?
(A) Russia
(B) USA
(C) China
(D) Israel
Answer: A

www.ibps24.com                                                               www.youtube/c/IBPSGUIDE2018
(86) India ranks ________ in 2018 global happiness index.
(A) 123
(B) 133
(C) 143
(D) 153
Answer: B
(87) Which countries film ‘Halkaa’ bags the Grand Prix de Montreal at the gala?
(A) India
(B) Pakistan
(C) Nepal
(D) China
Answer: A
(88) Which day is observed as World Consumer Rights Day?
(A) 14 April
(B) 11 March
(C) 12 April
(D) 15 March
Answer: D
(89) Which country’s chief justice was removed by the Judicial Council amid a raging dispute over his multiple birth certificates?
(A) Nepal
(B) Bangladesh
(C) Afghanistan
(D) India
Answer: A
(90) The short film _____ has won an award at Best of India Short Film Festival in Los Angeles, US.
(A) The School Bag
(B) That Day After Everyday
(C) Black Mirror
(D) Shunyata
Answer: D
(91) Ravichandran Ashwin ranks ____ in test player rankings released by the International Cricket Council (ICC).
(A) 01st
(B) 10th
(C) 09th
(D) 04th
Answer: D


(92) Name the renowned scientist who passed away on 14th March 2018?
(A) Timothy Berners-Lee
(B) Stephen Hawking
(C) Jane Goodall
(D) Alan Guth
Answer: B
(93) In which State, India’s tallest flag was unfurled?
(A) Karnataka
(B) Andhra Pradesh
(C) Tamil Nadu
(D) Kerala
Answer: A
(94) Which bank launches online overdraft facility?
(A) ICICI Bank
(B) State Bank of India
(C) HDFC Bank
(D) Axis Bank
Answer: A
(95) Andhra Pradesh stands at which position in Poverty Index?
(A) 52
(B) 50
(C) 51
(D) 53
Answer: C

(96) Which day is observed as International PI Day?
(A) 14 April
(B) 11 March
(C) 12 April
(D) 14 March
Answer: D
(97) According to World Bank, by what percent Indian economy will grow in FY 19?
(A) 7.3%
(B) 7.1%
(C) 8.3%
(D) 7.9%
Answer: A
 (98) Robert Fico of which country’s PM has resigned?
(A) Slovakia
(B) Slovenia
(C) Estonia
(D) Luxembourg
Answer: A
(99) 17th World Conference on Tobacco held in which country?
(A) Angola
(B) Namibia
(C) Malawi
(D) South Africa
Answer: D

(100) India’s exports grew by what percent in February-2018?
(A) 4.2%
(B) 4.5%
(C) 5.4%
(D) 5.6%
Answer: B
(101) According to the FIFA world rankings India stands at which place?
(A) 100
(B) 120
(C) 99
(D) 75
Answer: C
 (102) Which bank launches a digitised trade finance solution?
(A) HDFC Bank
(B) YES Bank
(C) ICICI Bank
(D) None of the above
Answer: B
(103) India’s ranks ___ on WEF Energy Transition Index?
(A) 77th
(B) 78th
(C) 85th
(D) 94th
Answer: B

www.ibps24.com                                                               www.youtube/c/IBPSGUIDE2018
(104) Who becomes Asian rank 1 in javelin F-53 category?
(A) Deepa Malik
(B) Sundar Singh Gurjar
(C) Rinku Hooda
(D) Devendra Jhajaria
Answer: A
(105) Who was re-elected as China President?
(A) Li Xiannian
(B) Hu Jintao
(C) Wang Qishan
(D) Xi Jinping
Answer: D
 (106) Which country withdraws from International Criminal Court?
(A) Libya
(B) Philippines
(C) Iraq
(D) Qatar
Answer: B
(107) Which country’s cricket releases book on Jagmohan Dalmiya?
(A) Sri Lanka
(B) India
(C) Pakistan
(D) Australia
Answer: A

www.ibps24.com                                                               www.youtube/c/IBPSGUIDE2018
(108) Name the world number 2 tennis player who announced his retirement?
(A) Novak Djokovic
(B) Stan Wawrinka
(C) Martina Hingis
(D) Tommy Haas
Answer: D
(109) Who appointed as the next Ambassador of India to Belarus?
(A) Nagma M. Mallick
(B) Vikas Swarup
(C) Sangeeta Bahadur
(D) Ravi Bangar
Answer: C
 (110) Which state government bans use of plastic?
(A) Nagaland
(B) Tripura
(C) Jharkhand
(D) Maharashtra
Answer: D


111) Which country’s president resigns after being embroiled in a scandal over the use of a credit card to buy luxury personal items?
(A) Madagascar
(B) Zimbabwe
(C) Eritrea
(D) Mauritius
Answer: D
112) Who was re-elected as China’s Prime Minister for second term?
(A) Li Peng
(B) Hua Guofeng
(C) Li Keqiang
(D) Wen Jiabao
Answer: C
113) Which city is the costliest city according to latest Worldwide Cost of Living report 2018 by the Economist Intelligence Unit?
(A) Singapore
(B) Paris
(C) Chennai
(D) Hong Kong
Answer: A
114) According to Fitch, by what percent India’s economic growth will rise in 2018-19?
(A) 7.7%
(B) 7.3%
(C) 6.7%
(D) 8.5%
Answer: B
115) On which country FIFA lifts three-decade ban for hosting international football matches?
(A) Somaliya
(B) Mexico
(C) Uruguay
(D) Iraq
Answer: D

116) Who has been elected as the new president of Indian Institute of Science (IISc), Bengaluru?
(A) Ratan Tata
(B) N Chandrasekaran
(C) K Kasturirangan
(D) Nandan Nilekani
Answer: B
117) Vladimir Putin won 4th term as President of which country?
(A) Russia
(B) Poland
(C) Finland
(D) US
Answer: A
118) Which state government imposes permanent ban on Hookah bars?
(A) Gujarat
(B) Punjab
(C) New Delhi
(D) Assam
Answer: B
119) Which English cricketer announces Retirement from International cricket?
(A) Simon Cook
(B) Mark Boucher
(C) Kevin Pietersen
(D) James Taylor
Answer: C

www.ibps24.com                                                               www.youtube/c/IBPSGUIDE2018

120) Which cricket team wins Nidahas T20 tri-series cricket tournament?
(A) India
(B) Bangladesh
(C) Sri Lanka
(D) Australia
Answer: A
121) Who has been appointed as MD of Sony India?
(A) Rajeev Suri
(B) Dinesh Paliwal
(C) Sanjay Jha
(D) Sunil Nayyar
Answer: A
122) Who among the following has become the first Japanese player to win the India Wells final?
(A) Caroline Dolehide
(B) Naomi Osaka
(C) Simona Halep
(D) None of the above
Answer: B
123) 1st National workshop on POSHAN Abhiyan held in which place?
(A) Gujarat
(B) Uttar Pradesh
(C) Bihar
(D) New Delhi
Answer: D

www.ibps24.com                                                               www.youtube/c/IBPSGUIDE2018
124) Who has been named as the ambassador of ‘Educate Girls’?
(A) Deepika Padukone
(B) Katrina Kaif
(C) Sonam Kapoor
(D) Madhuri Dixit
Answer: B
125) Which day was observed as International Day of Happiness?
(A) 15 March
(B) 18 April
(C) 20 March
(D) 15 April
Answer: C
126) Yi Gang has been named the next governor of which bank?
(A) Central Bank of China
(B) Central Bank of Russia
(C) Nepal Rastra Bank
(D) None of the above
Answer: A    

www.ibps24.com                                                               www.youtube/c/IBPSGUIDE2018
127) Kedarnath Singh who passed away was a ____?
(A) Politician
(B) Bollywood Director
(C) Hindi Poet
(D) Former Minister
Answer: C
128) The first phase of Indo-French joint naval exercise ‘Varuna 2018’ has started in which state?
(A) Maharashtra
(B) Kerala
(C) Tamil Nadu
(D) Goa
Answer: D
129) Which city is hosting the Informal World Trade Organisation (WTO) ministerial meeting?
(A) Mysuru
(B) New Delhi
(C) Lucknow
(D) Bhopal
Answer: B
130) Which bank opens Representative Office in Sharjah?
(A) Union Bank of India
(B) Bank of Baroda
(C) Axis Bank
(D) UCO Bank
Answer: C

www.ibps24.com                                                               www.youtube/c/IBPSGUIDE2018

131) Who has been re-elected as the Vice-President of Nepal for the second term?
(A) Parmanand Jha
(B) Nanda Kishor Pun
(C) Ram Baran Yadav
(D) Bidhya Devi Bhandari
Answer: B
132) Which country Bans Use Of Venezuelan Cryptocurrency Petro?
(A) USA
(B) Saudi Arabia
(C) Indonesia
(D) India
Answer: A
133) Indian Army releases book on which Awardees?
(A) Dhyan Chand Award
(B) Ashoka Chakra
(C) Paramveer Chakra
(D) None of the above
Answer: C
134) Who has been appointed the Honorary Consul General for Denmark in Chennai?
(A) Vineet Mishra
(B) Abhay Sharma
(C) Ankit Singh
(D) Vijay Sankar
Answer: D
135) Which country’s president resigns due to ill health?
(A) Slovakia
(B) Myanmar
(C) Vietnam
(D) Japan
Answer: B
136) The first G20 ministerial meeting 2018 of finance ministers and central bank governors has kicked off in which country?
(A) China
(B) United States
(C) Argentina
(D) India
Answer: C
137) Which country hosted the Gulf Shield-1, the military exercise of 23 countries?
(A) Kuwait
(B) UAE
(C) Saudi Arabia
(D) Egypt
Answer: C
138) Who presented the Padma awards to 43 eminent personalities in Ceremony held at Rashtrapati Bhavan?
(A) M Venkaiah Naidu
(B) Narendra Modi
(C) Prakash Javadekar
(D) Ram Nath Kovind
Answer: D
139) Which country’s mathematician wins Abel Prize 2018?
(A) Canada
(B) Mexico
(C) Panama
(D) Green Land
Answer: A
140) Kerala declares which fruit as official fruit of state?
(A) Cashew
(B) Grapes
(C) Jackfruit
(D) Litchi
Answer: C
141) Mercer’s 20th annual Quality of Living survey, which city is named the world’s most liveable city?
(A) Baghdad
(B) Tirana
(C) Luanda
(D) Vienna
Answer: D
142) Which day was observed as World Water Day?
(A) 21 March
(B) 22 March
(C) 21 April
(D) 25th January
Answer: B
143) What is the rank of Mumbai Airport according to the consultancy firm Skytrax?
(A) 60th
(B) 57th
(C) 63rd
(D) 42nd
Answer: C
144) Which state governor has given additional charge as odisha governor?
(A) Bihar
(B) Gujarat
(C) Maharashtra
(D) Kerala
Answer: A

145) Which country has decided to remove three zeros off their currency to counter economic crisis?
(A) Ecuador
(B) Uruguay
(C) Bolivia
(D) Venezuela
Answer: D
146) Which Indian city has gained the highest spot in the 2018, Travellers Choice awards for Destinations by TripAdvisor?
(A) Bengaluru
(B) Jaipur
(C) New Delhi
(D) Mumbai
Answer: C
147) Les Payne hails from which country?
(A) America
(B) Canada
(C) Panama
(D) Cuba
Answer: A
148) Which frigate of the Indian Navy, was decommissioned in Mumbai, after over three decades of service?
(A) INS Kirpan
(B) INS Sujata
(C) INS Ganga
(D) INS Khanjar
Answer: C
149) Who among the following has won the gold in women’s 10 metre Air Rifle event at the the ISSF Junior World Cup, Australia?
(A) Zeena Khitta
(B) Elavenil Valarivan
(C) Seema Tomar
(D) Shreya Agrawal
Answer: B
150) India’s first sign language dictionary contains how many words?
(A) 3500
(B) 2500
(C) 4000
(D) 3000
Answer: D
151) Who has been appointed as the new US National Security Adviser?
(A) John Bolton
(B) Robert Cutler
(C) Brent Scowcroft
(D) Keith Kellogg
Answer: A
152) In which city Seventh India-Egypt joint commission meeting held?
(A) Hyderabad
(B) Chennai
(C) New Delhi
(D) Patna
Answer: C
153) Which day was observed as World Tuberculosis Day?
(A) 21 March
(B) 22 April
(C) 24 April
(D) 24 March
Answer: D
154) India won how many gold medals at ISSF Junior World Cup Rifle/ Pistol/Shotgun held in Sydney, Australia?
(A) 1
(B) 2
(C) 5
(D) 7
Answer: B
155) Who has been conferred with the 2018 G.K. Reddy Memorial National Award for excellence in journalism?
(A) Karan Thapar
(B) Vikram Chandra
(C) Ravish Kumar
(D) Rajat Sharma
Answer: A
156) Who has been named CEO of Vodafone-Idea India Merged Entity?
(A) Akshaya Moondra
(B) Balesh Sharma
(C) Sunil Sood
(D) Himanshu Kapania
Answer: B
157) Who among the given has been appointed as the new President of Peru?
(A) Mercedes Araoz
(B) Martin Vizcarra
(C) Sebastian Pinera
(D) Michel Temer
Answer: B
158) The Indian Navy has decommissioned 3 Karwar-class minesweepers. Which among the following is not one among them?
(A) Konkan
(B) Cuddalore
(C) Cannanore
(D) Kakinada
Answer: D
159) Which country’s U-16 football team has lifted Jockey cup?
(A) Nepal
(B) Hong Kong
(C) India
(D) Bhutan
Answer: C
160) Which airport received the award for being the ‘Most Improved Airport’ in the Asia Pacific region?
(A) Lokpriya Gopinath Bordoloi International Airport
(B) Goa International Airport
(C) Sardar Vallabhbhai Patel International Airport
(D) Dr. Babasaheb Ambedkar International Airport
Answer: C
161) Which day was observed as International Day of Remembrance of the Victims of Slavery and the Transatlantic Slave Trade?
(A) 25 May
(B) 29 April
(C) 27 June
(D) 25 March
Answer: D
162) Who won the 2018 Australian Grand Prix?
(A) Lewis Hamilton
(B) Sebastian Vettel
(C) Max Verstappen
(D) Valtteri Bottas
Answer: B

163) Which country has become the 3rd largest electricity producer in the world?
(A) Bhutan
(B) Nepal
(C) India
(D) Sri Lanka
Answer: C
164) The National Conference on Down syndrome 2018 was organised in which city?
(A) Kolkata
(B) New Delhi
(C) Gujarat
(D) Chhattisgarh
Answer: B
165) Which state wins ‘Water Digest Award’ for best water conservation and irrigation facility?
(A) Chattisgarh
(B) Himachal Pradesh
(C) Arunachal Pradesh
(D) Bihar
Answer: A
166) Who won Asian Billiards Championship Title 2018?
(A) Pankaj Advani
(B) David Causier
(C) Mike Russell
(D) Rupesh Shah
Answer: A
167) Who has been appointed as India’s representative to the Executive Board of UNESCO?
(A) D.V Sekhar Sudarnath
(B) C.N Rajanath
(C) B.V Shri Ram
(D) J S Rajput
Answer: D
168) Which Country’s cricket captain stepped down from his position after a ball-tampering row?
(A) England
(B) South Africa
(C) Australia
(D) New Zealand
Answer: C
169) In which country the world’s biggest cruise-liner, Symphony of the Seas has begun its sail?
(A) France
(B) Germany
(C) Denmark
(D) Netherland
Answer: A
170) Which hockey team has won the 8th Hockey India Senior Men National Championship 2018?
(A) Petroleum Sports Promotion Board
(B) Hockey Kerala
(C) Railway Sports Promotion Board
(D) Hockey Punjab
Answer: D

171) Which district has become the first in country to have 100 percent solar powered Primary Health Centers.
(A) Vadodara
(B) Rajkot
(C) Jaipur
(D) Surat
Answer: D
172) Aleksandra Liashkova, who wins Miss Supermodel Worldwide 2018 title belongs to which country?
(A) Bulgaria
(B) Netherlands
(C) Belarus
(D) Poland
Answer: C
173) Who has been appointed as Principle Scientific Adviser to the government of India?
(A) Satyajit Mayor
(B) Maharaj Kishan Bhan
(C) Krishnaswamy Vijay Raghavan
(D) Raghavendra Gadagkar
Answer: C
174) India ranks _____ in mobile Internet download speeds according to Ookla’s Speedtest index.
(A) 50th
(B) 90th
(C) 109th
(D) 115th
Answer: C
175) Which city in the world goes wireless?
(A) Chennai
(B) Varanasi
(C) Hyderabad
(D) New Delhi
Answer: B
176) Anish Bhanwala secured an individual ____ medal at the ISSF Junior World Cup.
(A) Gold
(B) Silver
(C) Platinum
(D) Bronze
Answer: A
177) Who has elected as new president of Myanmar 2018?
(A) Htin Kyaw
(B) Thein Sein
(C) Win Myint
(D) Min Aung Hlaing
Answer: C
178) Who appointed as acting Chairperson of NGT?
(A) Lokeshwar Singh Panta
(B) Jawad Rahim
(C) Raghuvendra Singh Rathore
(D) Sonam Phintso Wangdi
Answer: B
179) Which medal did Manu Bhaker, Anmol Jointly won at ISSF Junior World Cup?
(A) Gold
(B) Silver
(C) Platinum
(D) Bronze
Answer: A
180) With which country China agreed to A Roadmap For Addressing Trade Imbalance?
(A) India
(B) Pakistan
(C) Saudi Arabia
(D) Indonesia
Answer: A
181) In which state India’s first Insect Museum Opened?
(A) Tamil Nadu
(B) Kerala
(C) West Bengal
(D) Odisha
Answer: A
182) Who presented Gallantry Awards and distinguished service decorations at the Defence Investiture Ceremony held at Rashtrapati Bhavan?
(A) President
(B) Prime minister
(C) Finance minister
(D) None of the above
Answer: A
183) Which Arab country celebrated the completion of the first-ever Nuclear Power Plant?
(A) Israel
(B) State of Plaestine
(C) Yemen
(D) United Arab Emirates
Answer: D
184) Who among the given has been appointed as the Chairman of the central panel of the 65th National Film Awards?
(A) Aditya Chopra
(B) Vikram Bhatt
(C) Shekhar Kapur
(D) Anurag Singh Kashyap
Answer: C
185) Indian shooter Muskan got Gold medal in which event at the ISSF Junior World Cup?
(A) 10m Air Rifle Women Junior
(B) 10m Air Pistol Women Junior
(C) 25m Pistol Women Junior
(D) 25m Rapid Fire Pistol Men Junior
Answer: C
186) Who is the new prime minister of Ethiopia?
(A) Hailemariam Desalegn
(B) Abiye Ahmed
(C) Mulatu Teshome
(D) Negassp Gidada
Answer: B

187) The Indian Space Research Organisation (ISRO) successfully launched which of the given home made communication satellites into the orbit?
(A) GSAT S9
(B) GSAT 5B
(C) GSAT 6A
(D) GSAT 7M
Answer: C
188) Which US State has announced to declare April as Sikh Awareness and Appreciation Month?
(A) California
(B) Texas
(C) Florida
(D) New Jersey
Answer: D
189) Name the incumbent President of Egypt who has been re-elected for a second term on the post?
(A) Mohamed Morsi
(B) Abdel Fattah el-Sisi
(C) Gamal Abdel Nasser
(D) Hosni Mubarak
Answer: B
190) Which cricketer has announced his resignation as Australia’s coach?
(A) Mickey Arthur
(B) Darren Lehmann
(C) Chandika Hathurusingha
(D) Courtney Walsh
Answer: B
191) Who has been conferred with the 2017 J.C. Daniel Award?
(A) M. T. Vasudevan Nair
(B) K. G. George
(C) Adoor Gopalakrishnan
(D) Sreekumaran Thampi
Answer: D
192) Name the first female who has been appointed as Chief of United Nations Department of Political Affairs (DPA)?
(A) Jeffrey Feltman
(B) Taye-Brook Zerihoun
(C) Rosemary DiCarlo
(D) Miroslav Jenca
Answer: C
193) Who has been appointed as the Deputy Election Commissioner of India?
(A) Anurag Agarwal
(B) Chandra Bhushan Kumar
(C) Ritvik Ranjanam Pandey
(D) Mukul Ratra
Answer: B
194) With which country India held the meeting on Indus water treaty?
(A) China
(B) Russia
(C) Sri Lanka
(D) Pakistan
Answer: D
195) Which country has test fired Submarine Launched Cruise Missile named SLCM Babur?
(A) Iraq
(B) Israel
(C) Bangladesh
(D) Pakistan
Answer: D
196) RBI imposes fine on which bank for violating rules?
(A) YES Bank
(B) ICICI Bank
(C) HDFC Bank
(D) IndusInd Bank
Answer: B


www.ibps24.com                                                               www.youtube/c/IBPSGUIDE2018
 >>>MARCH Full Month CURRENT AFFAIRS QUIZ DOWNLOAD PDF-Download Now

No comments:

Post a Comment



New Flashclick below Banner for RRB GROUP D AND ALP 100+ FREE MOCK TESTS

job sarkari email updates


Copyright © Ibps24.com. All rights reserved. Template by ibps24