Introductory Video

New FlashPLEASE CLICK ATLEAST 3 ADVERTISEMENTS

Blogger templates

MARCH 3RD WEEK CURRENT AFFAIRS QUIZ-2018


(1) Robert Fico of which country’s PM has resigned?
(A) Slovakia
(B) Slovenia
(C) Estonia
(D) Luxembourg
Answer: A
(2) 17th World Conference on Tobacco held in which country?
(A) Angola
(B) Namibia
(C) Malawi
(D) South Africa
Answer: D
(3) India’s exports grew by what percent in February-2018?
(A) 4.2%
(B) 4.5%
(C) 5.4%
(D) 5.6%
Answer: B
(4) According to the FIFA world rankings India stands at which place?
(A) 100
(B) 120
(C) 99
(D) 75
Answer: C
www.ibps24.com
(5) Which bank launches a digitised trade finance solution?
(A) HDFC Bank
(B) YES Bank
(C) ICICI Bank
(D) None of the above
Answer: B
(6) India’s ranks ___ on WEF Energy Transition Index?
(A) 77th
(B) 78th
(C) 85th
(D) 94th
Answer: B

(7) Who becomes Asian rank 1 in javelin F-53 category?
(A) Deepa Malik
(B) Sundar Singh Gurjar
(C) Rinku Hooda
(D) Devendra Jhajaria
Answer: A
(8) Who was re-elected as China President?
(A) Li Xiannian
(B) Hu Jintao
(C) Wang Qishan
(D) Xi Jinping
Answer: D
www.ibps24.com
(9) Which country withdraws from International Criminal Court?
(A) Libya
(B) Philippines
(C) Iraq
(D) Qatar
Answer: B
(10) Which country’s cricket releases book on Jagmohan Dalmiya?
(A) Sri Lanka
(B) India
(C) Pakistan
(D) Australia
Answer: A
(11) Name the world number 2 tennis player who announced his retirement?
(A) Novak Djokovic
(B) Stan Wawrinka
(C) Martina Hingis
(D) Tommy Haas
Answer: D
(12) Who appointed as the next Ambassador of India to Belarus?
(A) Nagma M. Mallick
(B) Vikas Swarup
(C) Sangeeta Bahadur
(D) Ravi Bangar
Answer: C
www.ibps24.com
(13) Which state government bans use of plastic?
(A) Nagaland
(B) Tripura
(C) Jharkhand
(D) Maharashtra
Answer: D


14) Which country’s president resigns after being embroiled in a scandal over the use of a credit card to buy luxury personal items?
(A) Madagascar
(B) Zimbabwe
(C) Eritrea
(D) Mauritius
Answer: D
15) Who was re-elected as China’s Prime Minister for second term?
(A) Li Peng
(B) Hua Guofeng
(C) Li Keqiang
(D) Wen Jiabao
Answer: C
16) Which city is the costliest city according to latest Worldwide Cost of Living report 2018 by the Economist Intelligence Unit?
(A) Singapore
(B) Paris
(C) Chennai
(D) Hong Kong
Answer: A
17) According to Fitch, by what percent India’s economic growth will rise in 2018-19?
(A) 7.7%
(B) 7.3%
(C) 6.7%
(D) 8.5%
Answer: B
18) On which country FIFA lifts three-decade ban for hosting international football matches?
(A) Somaliya
(B) Mexico
(C) Uruguay
(D) Iraq
Answer: D
19) Who has been elected as the new president of Indian Institute of Science (IISc), Bengaluru?
(A) Ratan Tata
(B) N Chandrasekaran
(C) K Kasturirangan
(D) Nandan Nilekani
Answer: B


20) Vladimir Putin won 4th term as President of which country?
(A) Russia
(B) Poland
(C) Finland
(D) US
Answer: A
www.ibps24.com
21) Which state government imposes permanent ban on Hookah bars?
(A) Gujarat
(B) Punjab
(C) New Delhi
(D) Assam
Answer: B
22) Which English cricketer announces Retirement from International cricket?
(A) Simon Cook
(B) Mark Boucher
(C) Kevin Pietersen
(D) James Taylor
Answer: C
23) Which cricket team wins Nidahas T20 tri-series cricket tournament?
(A) India
(B) Bangladesh
(C) Sri Lanka
(D) Australia
Answer: A
24) Who has been appointed as MD of Sony India?
(A) Rajeev Suri
(B) Dinesh Paliwal
(C) Sanjay Jha
(D) Sunil Nayyar
Answer: A

25) Who among the following has become the first Japanese player to win the India Wells final?
(A) Caroline Dolehide
(B) Naomi Osaka
(C) Simona Halep
(D) None of the above
Answer: B
26) 1st National workshop on POSHAN Abhiyan held in which place?
(A) Gujarat
(B) Uttar Pradesh
(C) Bihar
(D) New Delhi
Answer: D
27) Who has been named as the ambassador of ‘Educate Girls’?
(A) Deepika Padukone
(B) Katrina Kaif
(C) Sonam Kapoor
(D) Madhuri Dixit
Answer: B
28) Which day was observed as International Day of Happiness?
(A) 15 March
(B) 18 April
(C) 20 March
(D) 15 April
Answer: C

29) Yi Gang has been named the next governor of which bank?
(A) Central Bank of China
(B) Central Bank of Russia
(C) Nepal Rastra Bank
(D) None of the above
Answer: A     

30) Kedarnath Singh who passed away was a ____?
(A) Politician
(B) Bollywood Director
(C) Hindi Poet
(D) Former Minister
Answer: C
31) The first phase of Indo-French joint naval exercise ‘Varuna 2018’ has started in which state?
(A) Maharashtra
(B) Kerala
(C) Tamil Nadu
(D) Goa
Answer: D
32) Which city is hosting the Informal World Trade Organisation (WTO) ministerial meeting?
(A) Mysuru
(B) New Delhi
(C) Lucknow
(D) Bhopal
Answer: B
33) Which bank opens Representative Office in Sharjah?
(A) Union Bank of India
(B) Bank of Baroda
(C) Axis Bank
(D) UCO Bank
Answer: C
34) Who has been re-elected as the Vice-President of Nepal for the second term?
(A) Parmanand Jha
(B) Nanda Kishor Pun
(C) Ram Baran Yadav
(D) Bidhya Devi Bhandari
Answer: B
35) Which country Bans Use Of Venezuelan Cryptocurrency Petro?
(A) USA
(B) Saudi Arabia
(C) Indonesia
(D) India
Answer: A
36) Indian Army releases book on which Awardees?
(A) Dhyan Chand Award
(B) Ashoka Chakra
(C) Paramveer Chakra
(D) None of the above
Answer: C
37) Who has been appointed the Honorary Consul General for Denmark in Chennai?
(A) Vineet Mishra
(B) Abhay Sharma
(C) Ankit Singh
(D) Vijay Sankar
Answer: D
38) Which country’s president resigns due to ill health?
(A) Slovakia
(B) Myanmar
(C) Vietnam
(D) Japan
Answer: B
39) The first G20 ministerial meeting 2018 of finance ministers and central bank governors has kicked off in which country?
(A) China
(B) United States
(C) Argentina
(D) India
Answer: C



40) Which country hosted the Gulf Shield-1, the military exercise of 23 countries?
(A) Kuwait
(B) UAE
(C) Saudi Arabia
(D) Egypt
Answer: C
41) Who presented the Padma awards to 43 eminent personalities in Ceremony held at Rashtrapati Bhavan?
(A) M Venkaiah Naidu
(B) Narendra Modi
(C) Prakash Javadekar
(D) Ram Nath Kovind
Answer: D

www.ibps24.com





No comments:

Post a Comment

Copyright © WWW.IBPS24.COM. All rights reserved. Template by ibps24