Get RRB GROUP D AND ALP STUDY METERIALS BOOKS PDF Click Here
PLEASE CLICK ON ADVERTISE MENT FOR GROWTH OF THIS WEBSITE
GUest Posts Allowed In This Blog...

50₹/ 2days

Contact :-9182004949
Shalinilucky777@gmail.com

05 March 2018 Current Affairs Quiz

(1) Which island has created its virtual currency equaling USD?
(A) Neil Island
(B) Barren Island
(C) Munroe Island
(D) Marshall Island
Answer: D
(2) Who among the following will be sworn-in as Meghalaya’s Chief Minister?
(A) Sarbananda Sonowal
(B) T.R. Zeliang
(C) Conrad Sangma
(D) Pema Khandu
Answer: C
(3) Who has won the best actress award at the 90th Academy Awards 2018?
(A) Allison Janney
(B) Sally Hawkins
(C) Frances McDormand
(D) Saoirse Ronan
Answer: C
(4) Which Indian chess master has clinched the 2018 Tal Memorial Rapid Chess tournament in Moscow?
(A) Tania Sachdev
(B) Koneru Humpy
(C) Parimarjan Negi
(D) Viswanathan Anand
Answer: D
(5) Who is the author of the book titled ‘How to be a Human’, launched by Aamir Khan recently?
(A) Mira Nair
(B) Deepti Naval
(C) Manjeet Hirani
(D) Sunita Gowariker
Answer: C
(6) Angela Merkel has been re-elected as Chancellor of Germany. This is her ______ term as leader of Europe’s most powerful economy.
(A) Second
(B) Sixth
(C) Third
(D) Fourth
Answer: D
(7) The 29th edition of the annual International Yoga Festival (IYF) was organized in which state?
(A) Uttarakhand
(B) Tamil Nadu
(C) Gujarat
(D) Karnataka
Answer: A
(8) ________ from Pakistan’s Sindh province has become the 1st ever Hindu Dalit woman Senator.
(A) Neetu Kumari Batra
(B) Krishna Oberoi
(C) Krishna Kumari Kohli
(D) Snigdha Sharma
Answer: C

No comments:

Post a Comment

Copyright © Ibps24.com. All rights reserved. Template by ibps24