Introductory Video

New FlashPLEASE CLICK ATLEAST 3 ADVERTISEMENTS

Blogger templates

01-02 March 2018 Current Affairs Quiz

(1) Which Union Ministry has launched “Green Good Deeds” campaign?
(A) Ministry of Drinking Water and Sanitation
(B) Ministry of Environment, Forest and Climate Change
(C) Ministry of Health and Family Welfare
(D) Ministry of AYUSH
Answer: B
(2) Who has been appointed as Group Chief Risk Officer by Punjab National Bank (PNB)?
(A) A K Pradhan
(B) Sunil Mehta
(C) Sanjiv Saran
(D) None of the above
Answer: A
(3) Samina Baig, the first ————— woman to have climbed Mount Everest, was appointed as the national goodwill ambassador by the United Nations Development Programme (UNDP).
(A) Chinese
(B) Nepali
(C) Indian
(D) Pakistani
Answer: D
(4) Which bank has appointed Sajeev Krishnan as a director?
(A) City Union Bank
(B) IndusInd Bank
(C) Dhanlaxmi Bank
(D) Kotak Mahindra Bank
Answer: C

(1) Who has been named the next Ambassador of India to the Islamic Republic of Afghanistan?
(A) Gautam Mukhopadhaya
(B) Jyotindra Nath Dixit
(C) Rakesh Sood
(D) Vinay Kumar
Answer: D
(2) Which country offered to recognise Taliban as a legitimate political group in order to end the over 16-year-long war?
(A) Syria
(B) Pakistan
(C) Afghanistan
(D) Iraq
Answer: C
(3) India and Jordan have signed how many agreements following a bilateral meeting between Prime Minister Narendra Modi and King of Jordan Abdullah II Ibn Al Hussein?
(A) 12
(B) 10
(C) 8
(D) 11
Answer: A
(4) International Olympic Committee has restored which country’s membership with immediate effect following its suspension from the Winter Olympics at Pyeongchang in South Korea?
(A) South Africa
(B) Russia
(C) Afghanistan
(D) Germany
Answer: B
(5) Para-swimmer Prasanta Karmakar was suspended for how many years due to allegations of recording videos of female para-swimmers at the National Championships 2017 in Jaipur?
(A) 3 years
(B) 1 year
(C) 2 years
(D) 5 years
Answer: A
(6) With how many names, India comes third in Hurun’s Global Rich List 2018?
(A) 120
(B) 131
(C) 571
(D) 82
Answer: B

No comments:

Post a Comment

Copyright © WWW.IBPS24.COM. All rights reserved. Template by ibps24