Get RRB GROUP D AND ALP STUDY METERIALS BOOKS PDF Click Here
PLEASE CLICK ON ADVERTISE MENT FOR GROWTH OF THIS WEBSITE

January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by ibps24.com to help you make your grip stronger on Current Affairs.


Q1. The research arm of Ministry of Railways, Research Designs & Standards Organization (RDSO) has recently launched “New Online Vendor Registration System”. RDSO headquarters in ____________.
Answer: Lucknow

Q2. Name the Present Governor of Sikkim.
Answer: Shriniwas Dadasaheb Patil

Q3. Music composer A R Rahman has recently became the brand ambassador of __________.
Answer: Sikkim

Q4. The Supreme Court stated that playing the national anthem before screening movies in cinema halls is not mandatory. The decisive bench was headed by ____________.
Answer: Dipak Misra

Q5. Name the Union Territories that has topped the logistics index chart, according to a Report released by Commerce & Industry Ministry.
Answer: Daman & Diu

Q6. The cabinet has approved MoU between India and ___________ for cooperation in the field of Science & Technology.
Answer: Canada

Q7. Name the Noted rocket scientist who has been appointed as the 9th chairman of Indian Space Research Organization (ISRO).
Answer: Sivan K

Q8. The Matunga suburban station has found its way into the Limca Book of Records 2018 for having an all-woman staff. Matunga station is situated in __________.
Answer: Mumbai

Q9. Name the lender which is the owner of online payment company Freecharge.
Answer: Axis Bank

Q10. Sunil Mehta is the present chairman of ____________.
Answer: Punjab and National Bank

Q11. An MoU was signed between National Highways and Infrastructure Development Corporation (NHIDCL) and IL&FS Transportation Networks Ltd for construction of Zojila Tunnel in __________.
Answer: Jammu & Kashmir

Q12. National Small Industries Corporation (NSIC) has recently signed an MoU with SME Corporation of which country for exchange of information and cooperation?
Answer: Malaysia

Q13. Vodafone India has partnered with e-commerce marketplace ________ to provide a range of entry-level smartphones at an effective price of Rs999.
Answer: Flipkart

Q14. What is the capital city of Vietnam?
Answer: Hanoi

Q15. Name the country that has topped the global index of talent competitiveness that was released in the first day the 48th World Economic Forum (WEF) annual meeting.
Answer: Switzerland

Also Read:-


No comments:

Post a Comment

Copyright © Ibps24.com. All rights reserved. Template by ibps24